Interieur vergaderruimte

Het interieur van een vergaderruimte

Vaak hebben vergaderruimtes dezelfde inrichting. Een lange tafel in het midden met stoelen eromheen en een whiteboard aan de muur. Maar bij het inrichten van een vergaderruimte zijn er veel meer mogelijkheden die de creativiteit en samenwerking tijdens een vergadering kunnen verbeteren. Het interieur van de vergaderruimte hangt natuurlijk af van een aantal factoren.

Interieurproject Never Ever Blue ontwerp vergaderruimteSoort vergadering

Zo is er bij een meer informele vergadering geen nood aan een afgesloten ruimte. Je kunt de vergadering dus laten plaatsvinden in gemeenschappelijke ruimte van het bedrijf of in het restaurant. Hierdoor worden er vaak beter samengewerkt en komen er creatievere oplossingen of ideeën naar boven.

Wanneer de vergadering meer formeel is, maak je best gebruik van een afgesloten vergaderruimte. Ook dan is het belangrijk om een mooie inrichting en interieur van de ruimte te maken. Bijvoorbeeld worden vergaderingen rond een ovalen tafel zorgt voor snellere beslissingen en een beter groepsgevoel.

Duur van de vergadering

Ook de duur van de vergadering is belangrijk voor het inrichten van de ruimte. Bij korte vergaderingen ligt de nadruk hiervan op snelheid en doelmatigheid. Dan is het belangrijk de ruimte zo in te richten dat alle aanwezigen hun aandacht er goed kunnen bijhouden. Dit kan al gerealiseerd worden door stoelen te gebruiken die rechtop zitten. Zo neemt iedereen een meer actieve houding aan. Wanneer de duur van de vergadering langer is wordt vooral de zithouding en ruimte in de stoel belangrijk.

Doel van de vergadering

Het doel van de vergadering is belangrijk bij het ontwerpen van het interieur van de vergaderruimte.

Wanneer het actieve vergaderingen zijn vorm je de opstelling in een U-vorm. Deelnemers hebben dan ook voldoende ruimte om te schrijven. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van audiovisuele apparatuur hoeft niemand zich te draaien. Ook is het voor een spreker makkelijk om contact te maken met de luisteraars, gezien de spreker in de U-vorm kan lopen.

De muren en het meubilair

Tegenwoordig bekleedt men de muren van een vergaderruimte met een rustgevende of sfeervolle print. Ook worden er vaak inspirerende quotes gebruikt op de muren om de aanwezigen te motiveren.

Het meubilair dat in een vergaderruimte staat valt ook meteen erg op. Zorg er voor dat de stoelen comfortabel zijn. Als je de vergaderruimte wat levendiger wilt inrichten kun je ook accessoires gebruiken. In combinatie met de aankleding van de muren en het meubilair kun je het interieur van de vergaderruimte perfectioneren. Zo kun je planten gebruiken in de vergaderruimte. Planten verbeteren de kwaliteit van de lucht en zorgen ervoor dat je je ontspannen voelt. Ook stralen ze een gevoel van duurzaamheid uit. Iets wat tegenwoordig toch de aandacht vestigt.

Inrichten vergaderruimte RUW

Bij een goede en effectieve vergadering is het dus erg belangrijk dat de concept van het bedrijf weerspiegeld wordt bij het inrichten van de vergaderruimte. RUW specialiseert zich in het ontwerpen en inrichten van vergaderruimtes.

Kan jouw vergaderruimte een facelift gebruiken? Vraag het ons hier na, wij denken graag mee over het ontwerp en/of de uitvoering hiervan!