Horeca interieur

Horeca interieur en inrichting

Het belang van een passend horeca interieur van een zaak is heel groot. Het interieur moet aansluiten bij de ligging en het soort onderneming en bij de doelgroep. Ook moet het concept van het horecabedrijf passen bij het interieur.

Interieurproject Volte mooie bar met barkrukjes
Voor café Volte te Bergeijk heeft RUW het volledige interieur mogen ontwerpen en maken. We hebben de oude houten vloer in ere gelaten en de bestaande bar een nieuw jasje gegeven. Voor de rest is alles volledig aangepakt.

Horeca interieur

De sterkte van een horecazaak waar gasten zich thuis voelen is dat de locatie, bediening, product en inrichting op elkaar zijn afgestemd. Vaak kun je dit al realiseren door enkele kleine aanpassingen waardoor het aanzicht van een horecabedrijf  al meteen sterk verbeterd. Dit kan bijvoorbeeld al door een open keuken te maken of het meubilair aan te passen. Let wel op dat deze aanpassingen de sfeer van de zaak niet verstoren. Voor het bedenken van een interieur concept schakel je het best een deskundige in.

Onderscheid je van de concurrent!

Het is goed dat je weet wat de concurrent doet, zo kun je je onderscheiden. Dit kan op veel manieren. Door een aquarium in de zaak te zetten of door een unieke lamp te hangen. Het is belangrijk dat de gasten dan iets hebben om over te praten. Stem deze toevoegingen wel af op het concept van het interieur en design.

Betrek de keuken bij het concept van je horecabedrijf. Een open keuken stimuleert de perceptie. Dit zou kunnen door een houtskooloven aan te leggen, hiermee onderscheid je je van de rest. Ook zullen mensen hierover praten.

Een lege zaak

Kleedt de lege horecazaak aan met een sfeervol interieur. Zorg voor een warme inrichting van je bedrijf. Dit kun je doen door gebruik te maken van mooie materialen die passen bij het concept. Variatie is ook heel belangrijk, dit zorgt ook weer voor een aantrekkelijk design en aanzicht.

Bij de start van een nieuwe zaak is het aan te raden om aan tafel te gaan zitten met een gespecialiseerde interieurontwerper. Door hun ervaring zullen kleine problemen vaak ontweken worden. Bijvoorbeeld de berekening van het aantal stoelen en tafels in de zaak.