Eikenhouten tafel

Een eikenhouten tafel

Een eikenhouten tafel zorgt als eyecatcher in de kamer. Ook vormt het een plaats waar je gezellig met je gezin of met je vrienden kunt genieten van een heerlijke maaltijd of s’avonds fijn een drankje kunt doen. Een eikenhouten tafel is niet alleen ruig om te zien, maar ook zijn ze enorm sterk.

eikenhouten eettafels

EIkenhouten eettafel

De eikenhouten eettafels zijn meestal gemaakt van oude balken. Deze balken zijn afkomstig uit gesloopte woningen en boerderijen. Bij gebruik van echt oud hout krijg je een echte geleefde en rustieke uitstraling met mooie gebruikssporen, noesten en kleine scheurtjes.

Bewerking en behandeling eikenhouten tafel

In eikenhout zitten grove nerven. Dit betekent dat het hout snel breekt of splintert. Als men eikenhout gaat bewerken wordt altijd het meest scherpe gereedschap gebruikt.

Een eikenhouten tafelblad worden standaard behandeld met een matte blanke lak. Hiermee behoud het hout zijn natuurlijke uitstraling behoud. Je hebt geen onderzetters meer nodig, en toch een tafel zonder kringen! Door de duurzaamheid van eikenhout kan het ook gemakkelijk buiten gebruikt worden.

Maatwerk

Staat jouw gewenste formaat er net niet tussen? Je kunt de eikenhouten eettafels in verschillende maten bestellen.

Twijfel niet langer en neem contact met ons op. RUW is gespecialiseerd in maatwerk en we helpen je graag met jouw perfecte meubelstuk. Van klein meubel tot compleet interieur, van wandmeubel tot totaalproject…

“Massief eiken industriële eettafel met stalen onderstel”